Anyag információk

Product no.
1 2 3 1 2 3 4 1 2 3 1 2
Type S/N Color
Material
Code Materiaal Omschrijving
01 Nylon-6 (PA-6) Egy erős, zárásbiztos és rugalmas anyag a kötőelemekhez, és más technikai építőelemekhez.Szobahőmérsékleten kb 3% nedvességet vesz fel és ekkor éri el a legnagyobb erősséget. Önzsírzó hatása miatt ideális csapágy és perselyalapanyag. Ezért a fröccsöntést
02 Nylon-66 (PA-66) Egy erős, zárásbiztos és rugalmas anyag a kötőelemekhez, és más technikai építőelemekhez.Szobahőmérsékleten kb 2% (Valamivel kevesebb mint a Nylon-6)nedvességet vesz fel és ekkor éri el a legnagyobb erősséget. Önzsírzó hatása miatt ideális csapágy és pers
03 Polyethylen (Ld-Pe) AZ alacsony nyomású Polyethilen a legtöbb kémiai anyaggal szemben ellenálló. Ezért rendkívül jól alkalmazható tömítö és záró dugóként.Összetétele miatt töretlen anyag. Nem vesz fel nedvességet, ezért az elektromos szigetelése kitűnő. Nem ragasztható és me
04 Polyethylen (Hd-Pe) A magas nyomású  Polyethylen (Hd-Pe)a legtöbb kémiai anyaggal szemben ellenálló. Jól alkalmazható tömítö és záródugóként. Kevésbé rugalmas mint az alacsony nyomású-Hd-Pe, ezáltal magasabb a szilárdsága és a karcolás elleni ellenállóképessége.Nem ragasztha
05 Polyoxymethylen (POM) Kopásálló, szilárd, alkalmas a rugalmas kötesek és számtalan más technikai termék alapanyagaként. Hasonlít a nylonra, de a nedvességfelvétele kevesebb 0.5%-nál, ezáltal nagyobb mértéktartósságot biztosít. Elektromos szigetelése jó, ezért a rugós szorítókö
07 Polyvinylchlorid (Z-PVC) Puha Polyvinylklorid összetétele miatt alkalmas ütközésgátlónak, alátétnek, ajtó ütközőnek, dugóslábnak stb.  Jól ragasztható.
11 Polypropylen (PP) Elég erős anyag ami  nedvességet nem veszi fel és teljesen karcmentes. A legmagasabb tartós használhatósg 120°C, amely tulajdonsága az iparban és a háztartásban, (tetö, zsanérok, konyhai kész. stb.) egyaránt alkalmassá teszi. A nagyon jó szigetelö képessé
12 Elastomer Egy rendkívül elasztikus anyag amelynél kisebb formai/alaki eltérések előfordulhatnak.Különböző keménységi fokozatokban szállítható.
13 Elastomer (40%)+ PP (60%) A termoplasztikus elasztomer rugalmasságának és az erős Polypropylen tulajdonságának a kombinációja.
14 Polystyrol (SV-PS) Az ütésálló Polistirol szívós és  töretlen. Elektromosan nagyon jól szigetel, mivel nem veszi fel a nedvességet. Nagyon gyakran alkalmazzák ládákhoz a játékok, eszközök, gépek tárolására stb., de nagyon jól alkalmazható elektromos szigetelőanyagként is.
15 Bakelit Ez a legrégibb termoplasztikus műanyag alkalmas többek között gömb alakú fogantyúként és a kíváló szigetelő képessége miatt elektrotechnikai alkatrészként is alkalmazható. Egy kemény, karcmentes műanyag magas hömérsékletállósággal.
16 Nylon-6 + 30% Üvegszál Technikai elemekhez jól alkalmazható. Formaálló és tartós a magas hőmérsékletingadozásnál. Nagy erősség és merevség kombinációja jó ütésállósággal. Többek között alkalmas a nagyon igénybevett fogantyúkhoz kapaszkodókhoz.
17 Polystyrol (PS) Ütésálló Polistirol szívós és törésálló. Elektromosan nagyon jól szigetel, mivel nem veszi fel a nedvességet. Nagyon gyakran alkalmazzák ládákhoz a játékok, eszközök, gépek tárolására stb., de nagyon jól alkalmazható elektromos szigetelőanyagként is.
19 ABS Az ABS egy jó tulajdonságu műanyag, amiből például a telefon, porszívó, számítógép stb külső borítását gyártják.Egy erős, szívós karcálló anyag, aminek felülete fényes, és szíeredeti, a legtöbb vegyszerrel szemben ellenálló.
20 Polyurethan (PUR) Egy puha, jó ellenállóképességgel rendelkező műanyag. Hengeres meghajtószíjként alkalmazzák, aminek elaszikusnak, de nem nyúlandónak kell lennie, és egyszerüen tompahegeszthetö.Ezt az anyagot sokszor alkalmazzák ütközőként és rezgéscsillapító ütközőként i
22 Polykarbonat  
26 Sealon Egy erős műanyag, ami nagyon jól alkalmazható a hidegen formázandó műanyag termékek gyártásánal, mint pl.szegecsek és plombák.
31 Polystyreen (SV-PS) Ütésálló Polistirol szívós és  törésálló. Elektromosan nagyon jól szigetel, mivel nem veszi fel a nedvességet. Nagyon gyakran alkalmazzák ládákhoz a játékok, eszközök, gépek tárolására stb., de nagyon jól alkalmazható elektromos szigetelőanyagként is.
32 Polystyreen (SV-PS) Ütésálló Polistirol szívós és  törésálló. Elektromosan nagyon jól szigetel, mivel nem veszi fel a nedvességet. Nagyon gyakran alkalmazzák ládákhoz a játékok, eszközök, gépek tárolására stb., de nagyon jól alkalmazható elektromos szigetelőanyagként is.
34 Polyphenylen sulfid (PPS) Egy speciális műanyagtípus, kimondottan magas hömérséklet állóssággal. A magas üvegszálrész garantálja a termék stabilitását. Ezáltal extrém viszonyoknál, (magas hőmérsékletek) és főleg  ahol magas szigetelő ellenállás szükséges, alkalmazható.
35 Nylon-6 + 25% Üvegszál Technikai elemekhez jól alkalmazható. Formaálló és tartós a magas hőmérsékletingadozásnál. Nagy erősség és merevség kombinációja jó ütésállósággal. Többek között alkalmas a nagyon igénybevett fogantyúkhoz kapaszkodókhoz.
38 POM + 30% Üvegszál  
40 Polyurethan (acryl) Csúszásmentes polyurethan.Az acrilbevonat egy erős tartást biztosít fémre, polycarbonátra, ABS-re és Acrylra.
41 Polyurethan (gumi) Csúszásmentes polyurethan.A gumibevonat egy erős tartást biztosít Polypropilenre, Polyethilénre, és porralszórt anyagra. Nem alkalmas fém, polycarbonát ABS és Acryl anyagokra.
42 Nylon66 + Szénszálak + Teflon Ez az ipari műanyag magas követelmények kielégítésére speciálisan előálított anyag. A Polyamid66 ipari nyersanyag tartalmaz és PTFE-t(Teflon)A szénszálak jobb mechanikus tulajdonságokat eredményeznek (magasabb fordulatszám)Jobb hőleadást biztosít a csapág
50 Sárgaréz Cu Zn 40 Pb3. Ez sárgaréz kíválóan alkalmas a feszítőgépekkel történő megmunkáláshoz, rendkívül versenyképesen lehet ajánlani. Magas szilárdsága és vegyszerrel szembeni állósága,a  felületkezeléseknek köszönhetöen kíválóan alkalmazható távtartó szigetelők
52 Automataacél S300Pb. Egy közismert fémfajta, távtaróknál alkalmazzák, amelyeknek egy nagas mechanikai tartósságot kell biztosítaniuk. Az utómegmunkálás lehetőségei sokoldaluak, ami mellett a norma legtöbbször az elektromos cinkelés vagy a Kadmirozás
53 Nemesfém X5CrNiS18,8 Jo korrozioval szembeni allosagu fem, kopasallo.
56 Nemesfém X5CrNiS18,8 Jó korrózióálló és zárásbiztos.
58 Automataacél S300Pb. Egy közismert fémfajta, távtaróknál alkalmazzák, amelyeknek egy nagas mechanikai tartósságot kell biztosítaniuk. Az utómegmunkálás lehetőségei sokoldaluak, ami mellett a norma legtöbbször az elektromos cinkelés vagy a Kadmirozás.
99 Egyéb Különböző anyagok.